2.jpg


Reseptipankki

Kala | Liha | Kasvis | Savustusreseptit

Liharuoat

Grillattua thaikanaa ja nuudeleita á la Björklund 4:lle
Hapankaalilla täytetty lehtipihvi ja röstiperunat
Lammaspihvejä ja kurkkujogurttia á la Björklund 4:lle
Miedosti savustettu karitsan paahtopaisti 4:lle
Riistamakkara
Umpisuolaliha
Monen lihan ja vihanneksen vartaat
Possua päärynäkastikkeessa
Punajuurella ja vuohenjuustolla ryyditetty poropurilainen
Possuvartaat
Grillimarinadi 400-500 g lihamäärälle
Possuvartaat
Välimerellinen herkkunyytti
Jallukanaa
Possunsuikaleita
Pippuripihvi
Kesän taika
Täytetyt herkkusienet
Nimetön
Tortellinivartaat
Tavallinen pihvi
Herkkupekoni
Hyvää
Racletit
Kyytipoika lihalle
Valkosipulikastike lihalle
Annos
Vartaat
Makkaraa
The Usual
Hirvivartaat
Helppo BBQ-kastike
Smokey
Oma kastike
Savustetut yrttimakkarat
Täytetyt pekonikääröherkkusienet
Grillikanaa
Perusannos
Pihvi
Findeli-maggaraa
BBQ-Ribsit
Broilerifileet
Salsapossu
Onnin omenainen
Grillattu porsaanfilee XL
Lampaankyljykset cola-kastikkeessa
Kaatsheuvelin Kanaa
Sysimaan kana-BBQ
Sikahyvät banskut
Tulisusi
Helppo barbeque marinadi
Herkkusieniä ja pekonia | Katso video!
Beach party spesiaali
Jussin herkut
Kastike
Kesän huippu
Piimäsuun grillihetki
Arabialaiset kebakot
Hilton Grill Sticks
Varrastikut
Vartaat
Savugrillikylki 4:lle
Oluttölkkibroileri | Katso video!
Miedosti savustettu lampaan kyljysrivi
Grillattua parsaa pekonilla
Pariloitua maksaa
Yrteillä, aurinkokuivatulla tomaatilla ja vuohenjuustolla täytettyjä grillattuja kanarintoja
Martta Lammas

 

Grillattua thaikanaa ja nuudeleita á la Björklund 4:lle

4 kpl broilerin rintafilee
1 kpl punasipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 kpl paprika pilkottuna
1 kpl mango pilkottuna tai säilykkeenä
2 dl kookoskermaa
1 prk ranskankermaa
1 kpl chilipaprika pilkottuna
1 tl raastettua inkivääriä
nuudeleita
kalakastiketta
makeaa chilikastiketta
pippuria

Grillaa rintafileet kuumalla grillillä kypsäksi. Paista vihannekset lähes kypsiksi joko wok-pannulla tai paistinpannulla. Lisää kookoskerma ja ranskankerma, lisää mausteet, suikaloi kypsä kana joukkoon ja mausta inkiväärillä, makealla chilikastikkeella ja kalakastikkeella. Lisää lopuksi joukkoon kuutioitu mango ja tarjoa keitettyjen nuudeleiden kanssa.

Timo

<< Takaisin

 

Hapankaalilla täytetty lehtipihvi ja röstiperunat

600 g härän ulkofileetä
100 g hapankaalia
2 dl demi-glasea
tomaattipyreetä
öljyä
suolaa
3 rkl balsamicoa

Leikkaa liha tasakokoisiksi pihveiksi ja nuiji ne kahden muovin välissä aivan ohuiksi lehtipihveiksi. Keitä hapankaali tilkassa demi-glasea tiiviiksi ja lusikoi sitä kunkin pihvin keskelle. Mausta täyte tomaattipyreellä. Taita pihvit kiinni ja sivele pinnat öljyllä. Grillaa ne nopeasti molemmin puolin ja nosta vadille. Kuumenna loppu demi-glase ja tilkka balsamicoa ja lusikoi kastiketta lihojen päälle. Tarjoa lisäksi röstiperunoita.

Röstiperunat

600 g jauhoista perunaa
timjamia
suolaa
öljyä

Raasta perunat ja mausta raaste suolalla ja timjamilla. Anna nesteen herua raasteesta ja purista se mahdollisimman kuivaksi. Painele röstiperunapihveiksi ja grillaa miedolla lämmöllä kypsikis.

Timo

<< Takaisin

 

Lammaspihvejä ja kurkkujogurttia á la Björklund 4:lle

700g lampaan jauhelihaa 1 tl hienonnettua chiliä 1 hienonnettu valkosipulin kynsi 2 rkl leikattu persilja 1 dl kuutioitu sipuli suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile 12 kpl pihvejä. Grillaa kuumalla grillillä kunnes pihvit ovat lähes kypsiä. Tarjoile pihvit kurkkujogurtin ja uuniperunoiden kera.

Kurkkujogurtti

1 dl kuorittua kurkkua pieninä kuutioina
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl maustamaton jogurtti
rouhittua mustapippuria

Laita kurkkukuutiot kulhoon, lisää suola, hunaja ja pippuri ja lopuksi sekoita jogurtti joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile lammaspihvien lisäkkeenä.

Timo

<< Takaisin

 

Miedosti savustettu karitsan paahtopaisti 4:lle

Karitsan paahtopaisti 2 kpl
Öljyä
Mustapippuria
Tuoreita rosmariininoksia
Suolaa

Puhdista huoneenlämpöinen paahtopaisti hyvin. Ota terävän veitsen kärkiosalla pois kaikki tali, muu rasva ja kalvot. Tee muutamasta ruokalusikallisesta öljyä, rosmariinin oksista ja jauhetusta mustapippurista seos ja pyörittele paahtopaistit siinä.

1. Savustaminen ja kypsentäminen grillillä

Ota savustuslastuja ja liota niitä vedessä tai punaviinissä tunnin verrran. Ota lastut pois likoamasta ja laita savulaatikkoon. Vaihtoehtoisesti pilko viiniköynnöksen oksia laatikkoon 2 cm pätkiksi tai käytä Bradley- savustusbrikettejä. Laita savulaatikko grillin laavakivien päälle. Savustusbriketin voit laittaa suoraan ritilän pälle. Kun laatikosta alkaa nousta savua, laita ritilä grilliin ja lihat ritilälle. Pidä lihoja miedolla lämmöllä savussa. Savulaatikosta voi nousta liekkejä, mutta se ei haittaa. Liekit voi sammuttaa kevyellä vesisuihkulla.

Kun lihat on saaneet väriä ja makua, nosta ne pois. Kääri folioon ja laita takaisin ritilälle. Pidä lämpötila matalana. Lihojen ei tarvitse olla kuin alle 30 min. grillissä kannen alla, niin ne ovat puolikypsät. Käytä lihalämpömittaria, jos et ole ajasta varma. Sisälämpötila medium-lihalle on noin 60 astetta. Ota pois ja anna vetäytyä 5 minuuttia folion alla. Nosta sitten leikkuulaudalle ja leikkaa viipaleiksi.

2. Savustaminen ja kypsentäminen Bradley-savustimella

Lataa savustimeen mieleisesi savustusbriketit, lampaalle sopii kirsikka tai hikkori. Lämmitä Bradelyn uuni 100 C asteiseksi. Laita paahtopaistit ritilälle uuniosaan ja sulje ovi. Käynnistä savugeneraattori. Anna savua ainakin kolmen briketin verran.

Varmimmin saat selville lihan kypsyyden, jos laitat toiseen paahtopaisteista lihalämpömittarin. Valmistusaika on noin 1h-1 h 20 min. Jos tuntuu, että savua tulee liikaa, voit lopettaa brikettien syöttämisen ja antaa uunin jatkaa kypsentämistä.

Ota paahtopaistit pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuutia folioon käärittynä. Nosta sitten leikkuulaudalle ja leikkaa viipaleiksi.

Tarjoa vaikka aiolin kera.

Timo

<< Takaisin

 

Riistamakkara

1 kg hirven, peuran, kauriinlihaa
200 g silavaa tai hyvin rasvaista siankylkeä
1 dl tuoreita tai kuivattuja, liotettuja suppiksia
1 sipuli
2 tl valkopippuria
1 tl mustapippuria
1/2 dl tuoretta persiljaa
1-2 rkl tuoretta salviaa
1 varsisellerin varsi
2 rkl suolaa
1 dl makeaa sherryä
2 tl hakattua chiliä
3 tl paprikajauhetta
1 dl vettä

n. 3 m suolta jos tekee nakin tyyppisiä makkaroita. Suolta saa esim. Reinin lihasta, Stockmannilta ja myös monista isoista marketeista.

Makkaran tekeminen on helpompaa tiimityönä. Toinen syöttää massaa ja toinen ottaa tavaran vastaan. Rasvaa ja nestettä pitää olla kunnolla, muuten makkarasta tulee kuivaa. Lihat ja silava pienitään pieniksi paloiksi ja veivataan lihamyllystä pari kertaa läpi. Sipuli, varsiselleri, persilja ja salvia hakataan ihan pieneksi ja kaikki ainekset sekoitetaan huolellisesti käsin tai taikinakoukulla. Taikinan pitää olla löysähköä, paljon löysempää kuin lihapullataikina.

Laita massa makkarakoneeseen. Suutin valitaan suolen paksuuden mukaan ja suoli asetetaan suuttimen ympärille.

Solmi suolen pää ja pursota kammella massaa suolen sisään hitaasti ja auta sormilla siten, että makkarasta tulee tiivis ja tasainen. Leikkaa saksilla suoli poikki ja solmi pää kiinni. Massa saattaa turvota kypsennettäessä, joten älä laita tavaraa liikaa. Pistele muutama reikä terävällä piikillä (esim coctail-tikulla) jotta saat ilmakuplat pois.

Kokeilimme makkaroiden keittämistä, mutta se ei ainakaan tähän reseptiin sopinut lainkaan. Keittoaika oli 30 min, mutta ehkä 20 min olisi ollut oikea. Kypsennä mielummin uunissa tai Bradley Smokerissa 130 asteessa ja savusta Hickory-briketeillä n. tunti. Savua saa olla ihan reippaasti.

Timo

<< Takaisin

 

Umpisuolaliha

1 - 1,5 kg pala naudan paistia tai muuta rasvatonta lihaa

Laita liha sopivaan astiaan ja peitä se kokonaan karkealla suolalla ja anna suolautua 3 - 5 vuorokautta jääkaapissa. Kaada välillä kertynyt neste pois. Ota liha pois suolasta ja kuivaa pinta talouspaperilla tai pyyhkeellä. Laita liha savustimeen ja savusta sitä pelkällä savustin osalla 80 - 120 minuuttia, eli 4-6 savustusbrikettiä, kuinka voimakkaan savun maun halut. Leikkaa leivän päälle ohuita lastuja lihasta. Erittäin hyvä hiukopala.

Tämä on myös erittäin hyvä retkieväs, säilyy kesällä repussa 1-2 viikkoa.

Rampe

<< Takaisin

 

Monen lihan ja vihanneksen vartaat

Broilerin, sian, naudan lihapaloja naturellina
Sipulia, kirsikkatomaattia, kesäkurpitsaa, ananasta, paprikaa, herkkusieniä, uusia perunoita ym. mitä tykkää grillata
Pullo grillauskastiketta

Kaikki ainekset pilkotaan paloiksi, laitetaan isoon astiaan ja kaadetaan marinaadi päälle, Annetaan välillä sekoittaen maustua.

Grilli kuumaksi ja jokainen saa tökkiä varrastikkuihin (jotka liotettu vedessä) omat raaka-aineet. Annetaan grillaantua reilun aikaan että kypsyvät.

Juomana, olut, siideri, viini tai mikä vaan muu.

Lisukkeeksi voi tehdä Feta-salaatin.

Pete123

<< Takaisin

 

Possua päärynäkastikkeessa

Iso porsaan sisäfile
5-6 perunaa
2 purkkia vauvojen päärynäsosetta
1 mustapekka tuorejuusto
kermaa

Grillaa liha ja keitä perunat.

Tee lihalle ja perunalle kastike johon lisäät 2 purkkia päärynäsosetta, mustapekka juuston ja 2dl ruokakerman.

Alan

<< Takaisin

 

Punajuurella ja vuohenjuustolla ryyditetty poropurilainen

(4annosta)
400g poron jauhelihaa
100g porsaan jauhelihaa
1-2 kananmunaa riippuen koosta
yksi keskikokoinen sipuli
1 rkl viherpippuria
1,5 dl korppujauhoa
suolaa, mustapippuria
2 isokokoista punajuurta raakana
200g vuohenjuustoa
hampurilais-sämpylöitä
hampurilais-mausteet(maustekurkku, tomaatti, majoneesi, ym..)
hunajaa

Keitä punajuuret punaviinietikalla ja suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kuori kun juurekset vielä lämpimät, jäähdytä ja leikkaa n. 1/2 cm viipaleiksi.

Kuullota sipuli viherpippurin kanssa ja jäähdytä.

Yhdistä jauhelihat, kananmunat, korppujauho ja sipuli. mausta suolalla ja pippurilla.

Muotoile n. 100g pihvejä.

Leikkaa vuohenjuusto n. 1cm kiekoiksi.

Sivele vuohenjuustokiekot ja punajuuriviipaleet kevyesti hunajalla maustetulla rypsiöljyllä.

Grillaa hampurilaispihvit, lisää punajuuret grilliin kun hampurilaiset lähes kypsiä.

Lämmitä vuohenjuustokiekot lopuksi varovasti grillillä samalla kun paahdat sämpylät kevyesti -kasaa pinoiksi järjestyksessä, purilaispihvi-punajuuri-vuohenjuusto ja rakenna hampurilainen mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Huom: Jos käytössäsi lihamylly (löytyy jo monista kodin yleiskoneista)niin voit valmistaa jauhelihan itse. Käytä esim. luutonta poron lapaa ja porsaan rasvaista kylkeä.

Jussi Laakso

<< Takaisin

 

Possuvartaat

Heinz Barbeque -kastike
Hunajaa
Possunfileetä
Minimaissia
Kirsikkatomaatteja
Herkkusieniä
Pekonia
Ananaspaloja
Purkkiparsaa

Leikkaa possunfilee paloiksi ja laita barbeque-kastikkeen kera pussiin marinoitumaan jääkaappiin vuorokaudeksi halutessasi voit lisätä juoksevaa hunajaa marinadin sekaan.

Tee seuraavana päivänä vartaat ja grillaa. Eli vuoronperään varrastikkuihin lihapaloja, ananasta, minimaissia, kirsikkatomaatteja, purkkiparsanpaloja ja herkkusienien ympärille käärittyjä pekoniviipaleita.

TP

<< Takaisin

 

Grillimarinadi 400-500 g lihamäärälle

½ dl öljyä
1½ rkl viinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
muutamia sitruunankuoren suikaleita
1 maustemitta pippuria
1 tl timjamia, rosmariinia ja salviaa

Sekoita kaikki ainekset muovipussissa. Siirrä lihapalat marinadiin. Anna niiden olla siinä muutamia tunteja. Kääntele pussia silloin tällöin. Kokoa sitten varras, johon pujotat vuoroin lihaa, vuoroin sipulilohkoja, omenapaloja ja paprikapaloja. Grillaa. Lihapalat voi myös grillata suoraan ritilällä. Valuta ne ensin ja kuivaa sitten hyvin ennen kuin nostat ne ritilälle.

H

<< Takaisin

 

Possuvartaat

Possun kassleria 500g pihveinä
purkki säilykeananasrenkaita
punainen paprika
keltainen paprika
1 iso sipuli
1 maissin tähkä
oliiviöljyä
valkosipulinkynsiä 3kpl
chilijauhetta
hunajaa

Pilko ainekset paloiksi ja pujota varrastikkuihin ja valele vartaat marinadilla jossa oliiviöljyä 2dl, valkosipulia puristettuna 3 kynttä, chiliä 1 tl ja hunajaa 2 rkl. Laita vartaat grilliin ja paista kypsäksi.

ellu

<< Takaisin

 

Välimerellinen herkkunyytti

150g naudan sisäfileetä / hlö
suolaa, mustapippuria
1/2 l tuoreita kirsikoita (kivet poistettu)
2 perunaa
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
1/2 purjoa
1 pienehkö sipuli
persiljaa, timjamia tai muita yrttejä
suolaa, mustapippuria
öljyä

Paloittele kasvikset pieniksi ja laita ne folioon. Mausta ja laita sekaan loraus öljyä. Sulje nyyteiksi ja laita grilliin paistumaan. Grillaa sillä aikaa naudanlihapihvit nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kirsikka

<< Takaisin

 

Jallukanaa

Broilerin fileitä, niitä ohuita
Kookosmaitoa
Hunajaa
Soijakastiketta
Oliiviöljyä
Currya
oman maun mukaan Jaloviinaa

Otetaan fileet lämpiämään huoneenlämpöön ja laitetaan ne marinoitumaan jallulla jatkettuun omaan marinadiin. Marinadissa suhde esim. desi öljyä, puoli desiä soijaa, ruokalusikka hunajaa ja jallua.

N. tunnin kuluttua grillataan tai paistetaan fileet, lopuksi kaadetaan tilkka kookosmaitoa pannulle kastikkeeksi ja keitellään hieman kasaan. Maustetaan currylla.

Tarjotaan esim. kvinoan tai riisin kanssa- myös salaatti toimii.

oittsa

<< Takaisin

 

Possunsuikaleita

possunsuikaleita
peruna-sipulisekoitusta
aromisuolaa

Ruskista possunsuikaleet muurinpohjapannulla. Lisää joukkoon peruna-sipulisekoitus. Mausta aromisuolalla.

T.K.

<< Takaisin

 

Pippuripihvi

hirvenlihaa
veitsi
nyrkki

Leikkaa, viipaloi, anna lämmetä 30 min, paista grillillä, laita pippuria päälle. Hyvää + nopeaa.

kirsi miettinen

<< Takaisin

 

Kesän taika

Lihaa
kastiketta
tomaatteja
pieniä mansikoita

Ensin leikataan härän sisäfilee ja annetaan marinoitua marinadissa. Tämän jälkeen ne pujotetaan tikkuun, johon tulee kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa, maissia ja mansikoita. Mansikka tuo pikantin lisän tähän muuten niin perinteiseen ruokaan.

Hapokasta

<< Takaisin

 

Täytetyt herkkusienet

Isoja herkkusieniä
Tuorejuustoa
pekonia
hyvää ruokahalua

Täytetyt herkku sienet. Koverretaan sienen sisusta pois ja laitetaan sienen sisään tuorejuustoa (makuja mm. valkosipuli, yrtit, savukala ym). Lopuksi pekoniviipale kiedotaan sienen ympäri. Folio laitetaan sienen päälle ja paistetaan grillissä. Sieni on valmista kun pekoni on paistunut ja sieni on pehmennyt. Ja eiku syömään :)

sinde

<< Takaisin

 

Nimetön

naudan sisäfilee
aurajuusto
valkosipuleita

Tee sisäfileeseen terävällä veitsellä keskelle vako ja laita aurajuusto siivu sekä valkosipulia ohuina paloina, paista maun mukaan joko medium tai kypsäksi, tarjoile ruskistetun vuohenjuustosalaatin kanssa, jossa jääsalaattia ja kastikkeena creme fraichea, jossa mausteena rucolaa, jälkiruuaksi grillissä paahdettua viikunaa sokeriliemessä mascarponejuuston kera, viiniä valkoista tai vaaleanpunaista mieltymyksen mukaan.

angela

<< Takaisin

 

Tortellinivartaat

(6 hengen seurueelle)
350g paketti juustolla täytettyjä tortellineja
6 rkl oliiviöljyä
Kymmenisen basilikan lehteä
6 siivua keittokinkkua
kirsikkatomaatteja maun mukaan
suolaa, pippuria
vartaita

kastikkeeseen:
2 dl ei kovin paksua crème fraichea
20g raastettua parmesania
pippuria

Keitä tortellineja noin 1 min 30 reilussa, suolatussa vedessä. Siivilöi tortellinit ja laita syvään/reunalliseen astiaan. Kaada öljy astiaan, lisää pienityt basilikan lehdet ja suikaloidut kinkun siivut. Lisää pippuri ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos öljyä jää yli astian pohjalle, sen voi ottaa talteen.

Laita tikkuun/vartaaseen vuorotellen tortellineja, kinkkuja ja kirsikkatomaatteja. Laita vartaat grilliin ja anna niiden paahtua kahden minuutin ajan vaihdellen puolia ja voidellen jäljelle jääneellä öljyllä jatkuvasti. Vartaat voi myös grillata muurikassa tai parilalla, silloin ei travitse niin paljon öljyä paistamiseen.

Kastikkeen valmistus

Laita kattilaan minuutiksi lempeälle lämmölle crème jonka jälkeen lisää parmesaani. Sekoita ja pippuroi, anna kastikkeen hiukan saeta. Tarjoa heti kun vartaat ovat valmiita. Kastikkeen voi myös valmistaa etukäteen ja laittaa pariksi sekunniksi mikroon/ vesihauteeseen ennen tarjoilua. Vartaiden kanssa voi tarjoilla vihreätä salaattia.

Outi Sallas

<< Takaisin

 

Tavallinen pihvi

porsaan sisäfile n .150-200 g/syöjä
valkosipulivoita tanko
perunaa 3-4 kpl/syöjä peruna
grillimaustetta katkarapuja (mieluummin isoja)
valkosipulin kynsiä (yksi sipuli)

kokonainen porsaan sisäfilee voidellaan valkosipulivoilla ja grillataan yhdessä perunasiivujen kanssa, jotka on voideltu öljyllä ja joiden päälle ripotellaan loppuvaiheessa perunamausteseosta. Grilliseurana voi olla valkosipulinkynsiä ja esim. katkarapuja, jotka tulevat eturuuaksi.

Setri

<< Takaisin

 

Herkkupekoni

Pekoniviipaleita
Herkkusieniä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 persikkaa
2 nektariinia

Kieritä pekoniviipaleet herkkusienien ympärille, ja laita ne yhteen hammastikuilla. Laita grilliin lämpenemään.

Paista wokkipannulla viipaloidut paprikat, persikat ja nektariinit. Näin vältyt salaatin tekemiseltä, ja ateria on valmis ennen kuin huomaatkaan.

Hippo

<< Takaisin

 

Hyvää

Otetaan hyvää porsaan kassler-lihaa, grillataan sopivan kypsäksi - ei kuivaksi, lisukkeeksi raikasta uusia perunoita ja vihersalaattia.

ms

<< Takaisin

 

Racletit

Raclette-grillillä on hyvä valmistaa sapuskaa. Sipulia, tomaattia, tonnikalaa ja juustoa päälle.

TH

<< Takaisin

 

Kyytipoika lihalle

Ei resepti sinänsä, mutta vinkki: kaupan pakastealtaan röstiperunat ja Pommes Noisettes -perunapallot toimivat oikein hyvin grillissä, ei tarvitse pelata perunan keitinvesien kanssa.

MJP

<< Takaisin

 

Valkosipulikastike lihalle

1 tlk kermaviiliä
2 valkosipulin kynttä raastettuna
rouhittua mustapippuria
suolaa
ja hiukan chiliä pieneksi silputtuna

Nunka

<< Takaisin

 

Annos

1 kg jauhelihaa
1 keltainen sipuli
suolaa, mustapippuria, mausteseosta
½ dl vettä

Kuori sipuli ja sekoita jauhelihan sekaan suuressa kulhossa. Mausta maun mukaisesti suolalla, pippurilla ja mausteseoksella. Lisää vesi ja sekoita hyvin. Anna seoksen maustua vähintään puoli tuntia. Muotoile jauhelihasta prinssinakin muotoisia paloja ja grillaa niitä, kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoa tuoreen sipulin ja vaalean, grillatun leivän kera

gunther

<< Takaisin

 

Vartaat

Teen vartaita naudanlihasta, persikoista ja herkkusienistä, tosi hyviä!

Saara

<< Takaisin

 

Makkaraa

Minusta on kaikkein mukavinta kun saa grillata makkaraa. Se on helppoa ja hyvää, eikä sille täydy kuin näyttää grilli, kun se on jo valmis (eli minun makkaroitani ei oikeasti grillata. 30 sek. lämmössä riittää).

ottoman 6v

<< Takaisin

 

The Usual

Otetaan kunnollista sisäfilettä ja kuuma grilli sekä muutamia mausteita. Filee leikataan pihveiksi ja grillille. Kun pinta pisaroi, nopea kääntö ja päälle ripaus kunnollista suolaa, mustapippuria, valkosipulia ja savu-chiliä itsekasvatetuista paloista tietenkin.

On kokeiltu useampaan otteeseen ja toimii todellakin!

Sasu Laitinen

<< Takaisin

 

Hirvivartaat

Paloittele pieni n. kiloinen hirvenpaisti. Tee marinadi, öljyä, suolaa, punaviiniä, pippureita rouhittuna ja pussiin pari halkaistua sipulia ja valkosipulia. Laita lihakuutiot pussiin, kaada marinadi päälle ja anna maustua, mieluiten yön yli ja ei kun grillaamaan.

nasu

<< Takaisin

 

Helppo BBQ-kastike

Reilusti HP:n valmis BBQ kastiketta
Reilusti Ketshuppia
Tömäkästi Tabascoa
Mustapippuria
Liraus colaa

Turmis

<< Takaisin

 

Smokey

savusuolaa
öljyä
valkosipulia
paljon tuoretta persiljaa

Sekoitetaan sauvasekoittimella ohueksi.

suhna

<< Takaisin

 

Oma kastike

Dijonsinappia
soijaa
öljyä
pistaasipähkinärouhetta

Sekoitetaan kastikkeeksi.

Janella

<< Takaisin

 

Savustetut yrttimakkarat

12 annosta
1 savustuspussi
12 kpl erilaisia grillimakkaroita
3-4 tl valkosipulista yrttimaustesekoitusta

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lue savustuspussin käyttöohjeet huolellisesti. Laita mausteseoksessa pyöritetyt makkarat pussiin. Sulje tiiviisti. Laita makkarapussi uuninpohjalle. Anna savustua 20 minuuttia. Nosta pussi ritilän päälle ja jatka kypsentämistä 175 asteessa 20 minuuttia.

Sanna Niskanen

<< Takaisin

 

Täytetyt pekonikääröherkkusienet

4 annosta
1 rasia tuoreita herkkusieniä
1 pala aurajuustoa
1 paketti pekonia

Grilli on jo laitettu tohisemaan ja foliot esille. Poista herkkusienistä varsi kokonaan siten, että lakista tulee kuppi Täytä aurajuustolla tai jollain suosikkijuustollasi.

Kietaise pekonisiivu ympärille. Kietaise pekoniherkkusienipaketti folioon. Toista niin kauan kuin raaka-aineita riittää ja pistä koko setti grillille. Ja sitten vaan odottamaan kypsymistä. Kypsymisaika mututuntumalla.. Välillä voi raottaa foliota, ja tarkistaa tilanne.

Jeppe

<< Takaisin

 

Grillikanaa

Paistellaan wokkipannussa kanafileit. sit keitetää riisii. tehään koskenlaskijasta (200gr) ja ruokakermasta (2dl ) kastike keittämäl niit sekasin. heitetään kaik ne sekasin kanan kans jonnei astiaa, sellasee uunipataa vaik ja sit viel sinne jtn juustoa esim. mozzarellaa siihe ni namm.

jörppörpppööö

<< Takaisin

 

Perusannos

Marinoimatonta grillauskelpoista lihaa
Oliiviöljyä
Makeaa soijakastiketta
Mustapippuria
Suolaa
Yrttejä
Marinadi:
1 osa oliiviöljyä
3-4 osaa makeaa indonesialaista soijaa
mustapippuria
ripaus suolaa
yrttiä maun mukaan (ei välttämätöntä)
Pari kiloa lihaa vaatii ehkä 1-1,5 rkl oliiviöljyä
Viiniäkin voi lisätä

Laita liha marinadiin riittävän pitkäksi ajaksi (useita tunteja).

Liha grilliin, astian pohjalle jääneen marinadiliemen voi käyttää grillausvaiheessa valeluun.

Vihannesnyytteihin laitetaan erilaisia vihanneksia: porkkanoita, perunoita, valkosipulia, sipulia, kesäkurpitsaa, kukkakaalia jne. Pieni vihannekset peukalonpään kokoisiksi (tai vähän isommiksikin) paloiksi. Nyytit voi tehdä hyvin esim. vain perunasta ja valkosipulista. Yhden ihmisen arvioitu annos kaksinkertaiseen foliopaperinyyttiin mausteeksi suolaa, mustapippuria (vähän) ja pikkuloraus lihan marinadia, kääntele. Kuhunkin nyyttiin voi lisäksi lisätä 5-10 pikkukuutiota kabanossia tai muuta satunnaista makkaraa. Nyytit laitetaan aluksi muutamaksi minuutiksi grillin alatasoon sitten ylätasoon. Varo, ettei pala folioon kiinni.

Tremeo

<< Takaisin

 

Pihvi

Laita pihvien päälle edellisenä päivänä grillauskastiketta, jossa on sinappia, HP:ta, sitruunaa, vähän sokeria tai hunajaa, pippurisekoitusta, valkosipulia ja oliiviöljyä. Kun aloitat grillaamaan pihvejä, niin ota ne huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.

Juha Kunila

<< Takaisin

 

Findeli-maggaraa

Juustomakkaraa, joka halkaistaan ja väliin laitetaan vuohenjuustolla kuorrutettuja kirsikkatomaatteja. Taviksille voi laittaa Edamia. Annos koristellaan simpukoilla ja voissa ja basilikassa kuullotetuilla lohipaloilla. Maistuu joka ukolle ja varsinkin leideille grillibileissä.

Finstar mamma

<< Takaisin

 

BBQ ribsit

Porsaan kylkiriviä (n. puoli kiloa)
vettä
ripaus suolaa
ripaus maustepippureita
Marinadi:
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl BBQ-kastiketta
0,5 dl soijaa
1 rkl vahvaa sinappia
1 rkl hunajaista siirappia
1 rkl fariinisokeria
1 tl tabascoa

Paloittele kylkiriviä sen verran, että saat palat mahtumaan kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Keitä lihaa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes liha pehmenee. Nosta lihapalat kattilasta ja jäähdytä.

Valmista marinadi. Silppua valkosipulit hienoksi hakkeeksi. Yhdistä niiden joukkoon chilikastike, soija, sinappi, siirappi, sokeri ja tabasco.

Valele jäähtyneet ribsit kauttaaltaan marinadilla. Paista ribsit kypsiksi joko grillissä tai uunissa 225 asteessa (noin 30 minuuttia). Voit sivellä lihoja paiston aikana lopulla marinadilla.

ribsakka

<< Takaisin

 

Broilerifileet

Broilerifileitä

Marinadi:
1 rkl ketsuppia
1 rkl viinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä

Marinoidaan yön yli ja grillataan n. 10 min molemmin puolin.

Timjami

<< Takaisin

 

Salsapossu

Porsaan sisäfile
marinadi:
öljyä
valkosipulia
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
salsakastiketta

Porsaan sisäfile marinaadiin muutamaksi tunniksi.

Sitten grilliin ja lisäkkeeksi valkosipuliperunoita nyytissä ja fetasalaattia.

Hanski

<< Takaisin

 

Onnin omenainen

Tehdään vartaita omenakuutioista ja makkarasta ja grillataan pitkään pienellä lämmöllä. Parhaiten onnistuu sähkögrillillä.

juuso

<< Takaisin

 

Grillattu porsaanfilee XL

Kaksi annosta suursyömäreille

1 (noin 500 g) kokonainen porsaan sisäfilee
2 tl valkosipulista yrttimausteseosta
1 tl rouhittua valkopippuria
3/4-1 tl suolaa
1/2 tl punaista chilirouhetta
lihansidontanarua
1 rkl ruokaöljyä

Puhdista kalvot porsaanfileestä ja leikkaa se kolmella pitkittäisviillolla levymäiseksi. Sekoita mausteet ja ripottele 2/3 mausteseoksesta lihalevylle ja rullaa se. Kiinnitä filee neljällä narunpätkällä. Painele loput mausteseoksesta lihan pintaan. Sivele pinta ruokaöljyllä ja grillaa fileerullaa keskilämpöisessä grillissä 18-20 minuuttia. Kääntele fileetä grillauksen aikana tasaisin väliajoin.

Nosta filee grillistä ja kääri se alumiinifolioon. Anna rauhoittua 5-10 minuuttia. Leikkaa filee narujen välisistä kahteen yhtä suureen palaan.

Kyytipojaksi viiniä ja salaattia...

Jaymz

<< Takaisin

 

Lampaankyljykset cola-kastikkeessa

4 annosta

12 kpl lampaankyljyksiä
ruokaöljyä
maustekastiketta

Maustekastike:
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa (chilillä maustettua)
1 dl coca-colaa
1 1/2 rkl soijakastiketta
1 rkl fariinisokeria
1 tl pippurimaustetta
1 tl maissitärkkelystä
1/4 dl etikkaa

Kuori ja silppua sipulit. Kaada kattilaan sipulisilput, tomaattimurska, coca-cola, soijakastike, fariinisokeri ja pippurimauste. Keitä seosta 15-20 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita maissitärkkelys ja etikka ja lisää seos kattilaan. Anna kiehua hiljaa poreilen 2 minuuttia. Jäähdytä.

Grillaus:

Sivele kyljyksien molemmille puolille ruokaöljyä. Grillaa kuumassa grillissä nopeasti molemmilta puolilta. Sivele pintaan kerros maustekastiketta. Tarjoile vaikka persilja-hunajaporkkanoiden kanssa.

Amaron

<< Takaisin

 

Kaatsheuvelin Kanaa

4 Kanafilettä
1 dl Makeaa Ketjap-soijakastiketta
2 tl Sambal Olek-maustetta
2 - 3 kynttä Valkosipulia
1 rkl Öljyä
Liikennevalo paprikapussi

Seuraavan reseptin nauttiminen johti jo 12 vuotta kestäneeseen avioliittoon ihanan mieheni kanssa. Nautimme tätä yksinkertaisen jumalaista kanaa yhdessä ystäväjoukon kanssa työkomennuksellamme Hollannissa. Ystävämme olivat kaikki eri maista: Ranska, Etelä-Afrikka, Ruotsi, Suomi, Belgia ja Englanti. Viikonloppuisin meitä yhdisti yhdessä kokkaaminen.

Kana marinoidaan 2 - 3 tuntia pussissa, edellä listattujen mausteiden kanssa. Marinaadia ei pyyhitä kokonaan pois. Kana leikataan n. 4 cm paksuisiksi siivuiksi, laitetaan grillivartaaseen eri väristen paprikapalojen kanssa, grillataan kypsäksi ja nautitaan vihreän salaatin kera.

Anne-Mari Johansson

<< Takaisin

 

Sysimaan kana-BBQ

4 kpl broilerifileitä
marinadi:
Oliiviöljyä 1 dl
1/2 tl Rosmariinia
1 tl Paprikajauhetta
1/2 tl Chilijauhetta
1/2 tl Curryjauhetta
Valkosipulimurskaa maun mukaan, voi halutessaan myös jättää pois

Liha marinoidaan mieluiten yön yli ja grillataan (kaasu)grillillä vuolukivisen grillikiven päällä miedolla lämmöllä kypsäksi.

Lisukkeina joko pitkäjyväinen riisi (keitetty) tai grillissä kypsennetty ja folioon kääritty peruna: pieni X-muotoinen viilto perunan päälle jonne nokare voita ja pieni hyppysellinen suolaa.

Salaattina kauden tuoreita vihanneksia, juomaksi kivennäisvettä ja kuivaa valkoviiniä.

Tom

<< Takaisin

 

Sikahyvät banskut

Tarvitaan banaaneja
amerikanpekonia
grillivartaita tai cocktailtikkuja.

Pilkotaan banaani kolmeen-neljään osaan ja amerikanpekoniviipaleet puoliksi. Kääräistään pekoniviipale banaaninpalan päälle ja suljetaan tikuilla tai pujotetaan vartaaseen. Grillataan ja syödään!

Riinis

<< Takaisin

 

Tulisusi

Noin desilitra oliiviöljyä, kolme ruokalusikallista soijakastiketta, kaksi teelusikallista sinappijauhetta, kokonainen tuore habanero-chili, 3-4 valkosipulinkynttä sekä tuoretta timjami, rosmariini, punabasilikaa laitetaan kerroksittain valkosipulipuristimeen tai soseutetaan pikaisesti esim. sauvasekoittimella, sekä kaksi ruokalusikallista juoksevaa hunajaa.

Toimii marinadina lihalle, grillauksen viimeistelyyn tai pelkäksi maustekastikkeeksi.

vintervarg

<< Takaisin

 

Helppo barbeque marinadi

1 pullo Del Monte-chilikastiketta
1 pullo H & P-kastiketta
1/2 pulloa Lea & Perrins Worcesteshire-kastiketta
20 tippaa tabascoa
Runsaasti vasta jauhettua mustapippuria
Yrttejä maun tai raaka-aineen mukaan
Tässä perusohje. Siihen voi lisätä: sipulia, valkosipulia, ruohosipulia, juureksia)

Voi käyttää lihaan, kanaan sopii mainiosti myös rasvaisille kaloille. Anna tuotteen marinoitua mielellään 24 tuntia.

Jussi Nuuttila

<< Takaisin

 

Herkkusieniä ja pekonia

Tuoreita herkkusieniä
Pekonia
Sinihomejuustoa

Kääri pekoni tuoreen herkkusienen ympärille jonka koloissa on sinihomejuustoa. Grillaa. Nam nam!

Janet

<< Takaisin

 

Beach party spesiaali

Säilykepersikan puolikkaita
Aurajuustoa
pekonia
Broilerin rintafileetä
Limemehua
Limeviipaleita

Persikkaunelma ja grillattu limebroilerpihvi

Säilykepersikanpuolikas täytetään aurahomejuustolla ja kääritään pekoniin, kahdella pekonilla ristikkäin ja sidotaan grillivartaalla.

Hierotaan bbq kastiketta broilerfileeseen (anna vaikuttaa noin 15 min) ja puristetaan limemehua valmiiksi grillatun pihvin päälle. Koristellaan limesiivulla.

Tarjoa raikkaan jäävuori-ananas-kirsikkasalaatin kera (purista päälle limemehua.

Herkullista ja nopeaa!

Tinde

<< Takaisin

 

Jussin herkut

Possun ulkofileepihvejä
Täytettyjä tomaatteja
Täytettyjä, suuria herkkusieniä pekonilla ja tuorejuustotäytteellä
Grillimakkaraa
Fetasalaattia
Juomista jokaiseen makuun!

Nam!!! Kaikki grilliin ja Jussin herkut on taatut.

Nimimerkki: Perinteistä?

<< Takaisin

 

Kastike

Lihan grillataan ilman mausteita...kypsennyksen jälkeen valellaan valkosipulimurska-soija kastikkeella..

HMa

<< Takaisin

 

Kesän huippu

Vaaleita leipäviipaleita
Maitoa
Aromisuolaa
Vehnäjauhoja
Voita
Suolaa
Ketsuppia
Soijakastiketta
Häränpihvejä
Kananmunia

Pyöritä vaalea leipä maidossa, jossa on vähän aromisuolaa ja paista leipä molemmilta puolilta. Paista häränpihvi leivän päälle. Tee valkokastike, johon lisäät ketsuppia. Mausta kastike vielä soijalla ja kaada kastike leivän ja pihvin päälle. Lisää siihen vielä paistettu muna. Se on siinä.

pyykkäri

<< Takaisin

 

Piimäsuun grillihetki

4 kpl kalkkunan/broilerin fileettä
4 dl piimää
1 1/2 dl korppujauhoja
1 1/2 dl ruisleivän muruja (murskaa kuivanut ruisleipä esim. yleiskoneella) ripaus kardemummaa
suolaa
1 prk kermaviiliä
mieluisia yrttejä
1 rkl sinappia
(maissintähkiä, paprikaa ym.)

Kaada piimää lautaselle ja sekoita korppujauhot, leivänmurut ja mausteet toisella lautasella. Ota kalkkunanfilee ja kasta se ensin kauttaaltaan piimässä, minkä jälkeen kieritä se korppujauhoseoksessa. Grillaa fileet. Sekoita jäljelle jääneen piimän joukkoon purkki kermaviiliä, pilkotut yrtit ja sinappi. Mausta suolalla. Tarjoa seos kastikkeena fileiden ja esim. grillattuja maissintähkien seuraksi.

Kesäheinä

<< Takaisin

 

Arabialaiset kebakot

1 kg naudanjauhelihaa
mustapippuria
1,5 tl chilijauhetta
riistafondia
suolaa maun mukaan
kananmuna
2 kynttä valkosipulia
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
runsaasti silputtua minttua ja silputtua korianteria tai itämaisia sieniä

Sekoita ainekset keskenään järjestyksessä: Vesi, korppujauho, mausteet, kananmuna, yrttisilppu ja viimeisenä liha. Muotoile kebakkoja (noin 6 - 9 cm pituisia pötkylöitä) 1 pellille. Paista kypsäksi noin 210 asteessa (tai parilalla grillissä välillä pyöritellen, toimituksen huomio...)

Muuten huomatkaa, että liha vaatii aina kunnollisen suolauksen. Ja sitten ei muuta kuin ruoka pöytään

QOBA

<< Takaisin

 

Hilton Grill Sticks

400g jauhelihaa
1 pkt pekonia
valkosipulivoita

Tee jauhelihasta kebabtikkuja grillivartaaseen voitele valkosipulivoilla ja kääri pekoni päälle ja sitten grillaamaan!

Mikko Lähteenlahti

<< Takaisin

 

Varrastikut

Varrastikkuihin laitetaan vuorotellen pikkusipuleita, minitomaatteja, porsaan ulkofilepaloja ja herkkusieniä. Sivellään barbeque-mausteseoksella ja grillataan kypsäksi. Nam!

Varras

<< Takaisin

 

Vartaat

Vedessä kostutetuihin varrastikkuihin pujotetaan vuoronperää:

kirsikkatomattia
herkkusientä
kananlihapaloja
paprikaa

Annetaan marinoitua grillauskastikkeesssa pari tuntia ennen grillausta

Marianna

<< Takaisin

 

Savugrillikylki 4:lle

800 g pala valmiiksi maustettua grillikylkeä

Laita kylkipala riittävän suureen kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että liha peittyy. Keitä n. 1,5 tuntia, jotta grillikylki on kypsää.

Valmistele savustuslaatikko laittamalla siihen leppäpuruja, 3 kpl sokeripaloja ja pari katajanoksaa. Kuumenna savustin n. 10 min. ajan että savua on riittävästi ja laita keitetty grillikylki savustumaan n. 20 minuutiksi.

Leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja tarjoa vihreän salaatin ja patongin kera.

Sari Riihimäki

<< Takaisin

 

Oluttölkkibroileri

1 tlk (0,33 l) olutta
1 kokonainen broileri (sulatettu ja huoneenlämpöinen)
2 rkl grillausmausteseosta

Avaa oluttölkki ja irrota renksu. Tee kanteen muutama lisäreikä purkinavaajalla. Kaada puolet oluesta savustuslastujen liotusveteen. Lämmitä grilli epäsuoraa grillausta varten keskilämpöiseksi. Liota savustuslastuja noin tunti ennen tätä operaatiota oluen ja veden seoksessa. Laita lastut savulaatikkoon ja laita se kuumien hiilien tai laavakivien päälle. Kun savu alkaa nousta, on kana valmis laitettavaksi grilliin.

Puhdista kana ja hiero sen ulkopintaan grillausmausteseosta, laita mausteseosta myös broilerin sisään. Lusikoi muutama teelusikallinen mausteseosta tölkkiin sisään. Se voi hieman kuohahtaa, mutta se ei haittaa. Ujuta tölkki broilerin vatsaonteloon aukinainen osa kaulaa kohti eli siis ylöspäin. Levitä broilerin jalkoja siten, että tölkki ja jalat muodostavat kolmijalan, jonka varassa broisku pysyy pystyasennossa. Nosta broileri ritilälle siten, että se on mahdollisimman kaukana lämmönlähteestä. Laita kansi kiinni ja kypsennä lintua 1 tunti - 1 ½ tuntia. Pinnan pitää olla kullanruskea ja reisiliha irtoaa helposti eikä ole luun vierestä veristä. Sisälämpötila reisilihasta on noin 82 C.

Kun broisku on kypsä, niin nosta se varovasti pois ja laita samassa asennossa tarjoiluvadille ja vie näytille vieraillesi. Odottele viitisen minuuttia, ota tölkki pois ja leikkaa lintu. Jäljelle jäänyt olut on todella kuumaa, joten varo sitä. Kaljan voi kaataa viemäriin.

<< Takaisin

 

Miedosti savustettu lampaan kyljysrivi

lampaankyljyrivejä
öljyä
mustapippuria
tuoreita rosmariininoksia
suolaa

Pyydä lihakauppiaaltasi lampaan kyljysrivi, tarvitset yhden rivin/kaksi ruokailijaa. Rivissä on yleensä 8-10 kyljystä.

Laita savustuslastut likoamaan veteen tai punaviiniin. Lopun punaviinin voi käyttää mielen vahvistamiseksi ruoanvalmistuksen aikana!

Puhdista huoneenlämpöinen kyljysrivi hyvin. Ota terävän veitsen kärkiosalla pois kaikki tali, muu rasva ja kalvot molemmilta puolilta. Leikkaa kylkiluiden välissä oleva tavara pois siten, että kylkiluut ovat puhtaat lihaan asti.

Tee muutamasta ruokalusikallisesta öljyä, rosmariinin oksista ja jauhetusta mustapippurista seos ja pyörittele kyljysrivit siinä.

Ota lastut pois likoamasta ja laita savulaatikkoon. Vaihtoehtoisesti pilko viiniköynnöksen oksia laatikkoon 2 cm pätkiksi. Laita savulaatikko grillin laavakivien päälle tai kuumien hiilien päälle.

Kun laatikosta alkaa nousta savua, laita ritilä grilliin ja lihat ritilälle. Pidä lihoja muutama minuutti molemmin puolin savussa. Laatikosta voi nousta liekkejä, mutta se ei haittaa.

Kun lihat on saaneet väriä ja makua, nosta ne pois. Laita uunivuokaan, mausta suolalla ja tuikkaa 100 asteiseen uuniin foliolla peitettynä. Lihojen ei tarvitse olla kuin 5-10 minuuttia uunissa. Käytä lihalämpömittaria, jos et ole ajasta varma. Sisälämpötila medium-lihalle on noin 56 astetta. Jos uunia ei ole, niin pidä kyljyksiä grillin yläritilällä tai ritilän reunassa foliopaketissa saman ajan.

Ota pois ja anna vetäytyä 5 minuuttia folion alla. Nosta sitten leikkuulaudalle ja leikkaa luiden väleistä kyljykset irti toisistaan ja laita tarjolle.

<< Takaisin

 

Grillattua parsaa pekonilla

1 puntti vihreää parsaa
100g pekonia
mustaa pippuria
öljyä
suolaa

Leikkaa parsojen alapäästä pois noin 1-2 cm. Kuumenna parila, laita hieman öljyä ja lado parsat kuumalle parilalle. Pariloi parsoja 5-8 minuuttia koko ajan pyöritellen. Kun parsat ovat saaneet väriä, vähennä lämpötilaa, laita parsojen päälle kuutioitu pekoni ja mustapippuria. Anna paistua vielä sen verran, että pekonit ovat ruskistuneet. Mausta tarvittaessa suolalla. Parsa on kypsää, kun terävä pikkuveitsi menee helposti paksuimmasta kohdasta läpi.

<< Takaisin

 

Pariloitua maksaa

1-1,5 cm paksuisia maksaviipaleita
venhäjauhoa
salviaa
öljyä
valkopippuria
suolaa

Pyydä maksaviipaleet kalvottomina tai poista itse kalvot. Kuumenna parila. Laita öljyä parilalle ja pyöräytä maksaviipaleet jauhossa. (laita jauho lautaselle ja kääntele maksa jauhoissa).

Laita viipaleet parilalle. Laske hitaasti kahteenkymmeneen ja käännä. Laske uudestaan hitaasti kahteenkymmeneen ja ota pois. Ripottele suolaa ja valkopippuria pinnalle sekä hakatut salvian lehdet. Näin maksan pitäisi olla hieman rosee sisältä ja varmasti mehukas. Maistuu parhaiten vaalean paahdetun leivän päällä tai salaatin kanssa.

<< Takaisin

 

Yrteillä, aurinkokuivatulla tomaatilla ja vuohenjuustolla täytettyjä grillattuja kanarintoja

4 kananrintaa (isoja ja paksuja)
ruukku timjamia
ruukku oreganoa
100 g vuohenjuustoa (Chvre)
4-5 aurinkokuivattua tomaattia
suolaa
oliiviöljyä

Riivi timjamista ja oreganosta lehdet irti, kuutioi aurinkokuivatut tomaatit aivan pieniksi sekä murustele chvren kiinteä sisäosa (kuoret voi leikata pois). Tee aineksista tahna, joka juuri ja juuri pysyy kasassa.

Tee kananrintaan kolo (tunnelimainen aukko paksuimpaan kohtaan kananrinnan päästä) esim. sormella, kauhan varrella tai jollain puhtaalla sormenpaksuisella tikulla. Täytä kanarinta tahnalla ja sulje aukko hammastikulla.

Grillaa kananrintoja parilalla, kunnes ovat saaneet kauniin väri. Älä litistele niitä, ettei täyte valu ulos. Kun ne ovat saaneet väriä, niin suolaa ne ja nosta ne grillin yläritilälle folion päälle ja anna paistua siellä kypsäksi noin 15 minuuttia. Ota pois ritilältä 5 minuuttia ennen ruokailua, anna vetäytyä hetken ja leikkaa kananrinnat noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kauho kaikki ylipursunnut täyte mukaan.

<< Takaisin

 

Martta Lammas

Tässä on sovellettu Marttojen sivulta löydettyä lammasreseptiä grillille.

2,5-3 kg lampaanpaistia
5 dl kahvia vahvaa
1 rkl minttua
1 rkl suolaa
5-8 kynttä valkosipulia
kermakahvia
4 dl paistolientä
2 rkl vehnäjauhoa
0,5 dl kermaa
mustapippuria
sinappia

Puhdista paisti hyvin. Pane se ja kahvi esim. suureen paistopussiin ja anna marinoitua seuraavaan päivään. Kääntele pussia välillä.

Valmistele grilli epäsuoraa grillausta varten ja sytytä se ainakin 15 minuuttia ennen ruuanlaittoa. Hiero paistin pintaan suolaa ja murskattua minttua. Leikkaa kuoritut valkosipulin kynnet ohuiksi suikaleiksi. Tee terävällä veitsellä viiltoja joka puolelle paistia ja työnnä valkosipulisuikaleet niihin. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan siten, ettei se kosketa luuta.

Nosta paisti grillin arinalle ja paista 175 asteessa noin 1- 1 1/2 h/kg riippuen siitä, kuinka kypsää haluat lihan olevan. Punertavan lihan sisälämpö on 70 astetta, täysin kypsän noin 80 astetta. Moppaa paistia kypsennyksen aikana useaan kertaan kermakahvilla. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka vettä.

Ota liha uunista, peitä alumiinifoliolla ja anna tasaantua. Siivilöi paistoliemi kastikkeeksi ja lisää siihen vehnäjauhot. Keitä muutama minuutti. Mausta ja lisää kerma.

Lähde: Martat

<< Takaisin